Äntligen!

Äntligen Äntligen Äntligen! Vickan och Danne ska gifta sig och det va verkligen på tiden :). Som jag ser fram emot ett kungabröllop. Det gjorde min dag minst sagt. Annars har det verkligen inte hänt mycket idag. Vi hade informationssökningsföreläsning till uppsatsen och det va inte mycket folk där. Men det var skönt att gå och Linnea och jag fick lite bra tips. Efter föreläsningen satte vi oss och brainstormade lite kring uppsatsen. Men just nu känns det verkligen som om vi bara går i cirklar och vrider och vänder på de frågeställningar vi ställt upp från början. Det känns inte riktigt som att de är läge att börja ta kontakt med något företag förän vi snackat med våran handledare, när vi nu får någon.

Vi gav upp på eftermiddagen och jag cyklade hem och bakade, har fixat dumlemuffins och nu står det en sockerkaka i ugnen. Mums :). Har även kollat på presskonferensen för Vickan och Danne, så söta tillsammans. Har under dagen styrt upp helgen i Uppis med Anna, Fia och Jä, längtar så. Hinner även hem till födelsedagskalaset för stans sötaste unge på söndag. Nu blir de en smoothie och bara slappa i soffan. Té och fika ikväll, självklart, måste ju fira förlovningen :p.

En bra start på en tung period

Förra veckan bara flög förbi. En vecka äldre men ingen aning om jag blivit smartare. Linnea och jag satt igång med våran uppsats i fredags och det gick helt ok. Fick tag på en massa böcker som kan vara användbara så nu blir det skriva av. Tillbringade fredagskvällen med att laga utsökt middag till mig och S. De hade man inte kunna trott för ett år sen. Men det tar sig :). Cyklade hem till S och E dök upp och vi hade en mysig kväll med LD, synd bara att jag var tvungen att åka hem tidigt eftersom jag skulle upp tidigt i lördags för att vara i skolan hela dagen.

Lördagen spenderades i skolan till strax efter 5. Jag och Linnea hade en bra dag, vi skrev och vi läste och vi reserverade böcker. Det va skönt att komma igång på riktgit och vi fick mycket gjort. Synd bara att helgen blev så kort. Spenderade kvällen utslagen i soffan med en massa ljus och min Älskling. Det satte guldkant på min lördag :).

Söndagen började med att det var massa vitt ute, var kommer allt ifrån? Mamma och pappa kom och hämtade mig på förmiddagen så åkte vi till Fabriksbutiken i Skultuna och hade det bra. Jag fick äntligen tag på mina Iittala-lyktor, även en karaff och några SNÖsmycken fick följa med hem. Helt klart godkänt. Resten av dagen spenderades med en del fixande och en hel del slappande. Älsklingen kom över på kvällen och hade det bra. Vissa kvällar är bara bättre än andra.

Idag var det ännu en dag i skolan, men jag hade god lust att stanna hemma i morse när klockan ringde. Sjukt tidigt. Det var en helt ok föreläsnig, men lyssnade mest med ett halft öra, precis som det ska vara på en måndag :p. Fick ett gulligt mms om att stans sötaste unge har födelsedagskalas på söndag, synd att jag antagligen är i Uppsala då. Men håller en liten tå för att jag hinner hem. Fick ett underbart samtal från Älsklingen också, nytt jobb börjas redan på torsdag och det är underbart. Vet du hur glad och stolt jag är över att du har hittat ett nytt jobb på mindre än en månad. Hur lycklig jag är över att du är min och att få dela mitt liv med dig? Eftermiddagen har bestått av fix och trix här hemma. Nu ska det slappas lite innan det blir ett Puls/Medel med S ikväll.

No life

Så känns det just nu, efter att ha tittat i kalendern för de närmaste veckorna och fått en uppfattning om hur mycket det är kvar att läsa och hur många PM som ska skrivas. Varje dag är bokad med någonting som hör till skolan och då ska vi inte tänka på den nästan obefintliga tid till tentaplugg. Verkar verkligen inte som good enough har sjunkit in än, inte heller som att det någonsin kommer att göra det. Så mycket att läsa och så lite tid. ÅNGEST. Sen att det ska in ett fettoPM till uppsatsen innan ens den kursen har börjat gör ju inte saken bättre. Två hela helger är uppbokade och det gör så sjukt ont i hjärtat. Men de lär väl vara nödvändigt för att jag och Linnea inte ska bryta ihop senare i vår. Men just nu känns det grymt tungt :(. Måste styra en planering med PM gruppen och med Linnea så kanske jag kan lugna ner mig lite. Men just nu känns det supertungt. Ska göra mitt bästa som vanligt men vill ju att det ska vara det bästa som det kan vara. Bara att kämpa vidare nu, ca en månad kvar till tenta och sen är det frihet med uppsatsen, nästan :p.

Vi jobbade på sjukt bra idag med PM:et. Har gjort allt vi kan nu och måste ha nästa föreläsning för att kunna göra sista delen. Hoppas den går lätt att göra för jag vill bara ha det här PM:et gjort. Ett steg närmare slutet. Förutom insikten att det kommer vara ett par tunga veckor framöver har dagen varit bra. Kom hem tidigt från skolan och har tagit de lugnt i soffan. har även hunnit planera lite och röja lite. Nu väntar mat innan träningen, skönt att göra något där man slipper tänka så mycket. Ska bli skönt sen när kortet går ut och jag skaffar både gym och gympa, kan svänga förbi gymet direkt efter skolan och bara köra lite på crosstrainern och inte tänka speciellt mycket. Märks det att jag är ett fan av att inte tänka speciellt mycket :p. Det blir så när man sitter med koncernlakan hela dagarna och ska justera och eliminera till höger och vänster.

Nu: Lite Måns i högtalarna och matfix

Prestationsprinsessa?

Ännu en tisdag ahr börjat och jag har fortfarande inte lärt mig att bibilioteket inte öppnar för än kl.10, men ändå är jag här kl.8 för att kopiera och fixa. Tji fick jag. Tur att man ska träffa gruppen redan kl.9 iallafall. Kvällen spenderades i S soffa mellan henne och E. Kollade på HSM3 och hade det bra, tur att vi inte hyrde filmen och körde maraton för så värd var den inte. Idag blir det långdag i skolan med gruppen för att fortsätta på nya PM:et, hoppas det rullar på riktigt bra idag. Precis som det gjorde igår.

Hittade en riktigt bra krönika i helgen, den stämmer på så många ord så att det inte är sant. Allt ska vara tiptop och så mycket som möjligt ska hinnas med på så kort tid som möjligt och ingenting ska lämnas halvdant. 100% på alla plan alltid. Kanske ska ta och lära mig att good enough är precis lika bra i vissa lägen.


En måndag i mängden

Mamma och pappa kom över igår kväll med pizza och lite godis till mig. Kan en söndag bli bättre :). Mötte upp min partner in crime, S, och fixade pizza till henne innan vi slängde oss ner i soffan för reprisen av mello. Tänk att svenska folket röstade så rätt. Helt rätt låtar som gick vidare och till andra chansen. Blev en tidig kväll för min del och det var riktigt skönt, lär ju behövas inför veckan som väntar eftersom det är skola varje dag till och med lördag och söndag. Hårt värre.

Började dagen tidigt, men lungt och skönt med tandborsten i munnen med VLT vid köksbordet. Sen blev det skolan och seminarium för det senaste PM:et. Gick väldigt bra och vi fick nästan inga anmärkningar och behövde verkligen inte komplettera det lilla som var. Otroligt skönt att allt slit som var förra veckan lönande sig. Efter seminariet satte vi igång med det nya PM:et, full fart frammåt verkligen. Vi kom en bra bit på vägen, hoppas vi blir klara på torsdag eftermiddag eller måndag. Ikväll blir det kanske träning eller TVkväll med S och E eftersom E varit i Skåne nästan en vecka.

Nya tag imorgon, ska även försöka styra något trevligt som kan pigga upp pluggveckan.

En perfekt helg

Fredagen spenderades med att göra nästintill ingenting, otroligt skönt och välbehövligt. Läste lite i skolböckerna på förmiddagen, cyklade och handlade och sen napades det lite på soffan. Dunderskönt med andra ord. Träffade S på kvällen och hade det riktigt bra med en massa gott och Let´s Dance, även en film klämde vi in. Somnade som en liten bebis när jag kom hem.

Hjärtedagens morgon började med lite tårar. Det finns personer i mitt hjärta som jag träffar på tok för sällan och vissa dagar gör det bara för ont. Det finns så många bra minnen med dessa tjejor som gör att vissa dagar är det bara extra tungt när saknaden är sådär extra stor. Men dagen blev ju kalas tillslut. Cyklade med solen i ögonen ner på stan, strosade runt lite innan jag mötte upp Jäddan. Hon fick en söt lite burk med sockrade hjärtan. Besökte Anna på jobbet och lämnade även där en liten burk med hjärtegodis. Eftersom Fia var fullt upptagen med handboll så fick Anna äran att leverera hjärtegodis till en hjärtevän senare på kvällen. Efter det mådde mitt hjärta lite bättre, hoppas det blir helt botat efter en helg i Uppsala med bruttorna. Jag och Jäddan härjade runt i butiker och hade det trevligt, blev lite shopping. Bland annat en grymmt snygg kavaj och ett stort herrur. Även en lunch på Vivaldi hann vi med innan vi skildes åt.



Åkte hem och tog det lungt på soffan innan jag började fixa mig för Älsklingens Alla <3dags överaskning. Han kom och hämtade mig och jag fick äntligen avslöja vad vi skulle göra. Blev en underbar middag för två på Limone med härlig pasta, och tanken var att vi skulle gå på bio efteråt men vi nöjde oss med att åka hem och bara gosa upp oss i soffan. Fick världens bästa present av Älsklingen också, biljetter till Bruce Springsteen på Stadion i sommar :). Hur underbart härligt som helst, ett gäng på ca 24 pers och nu ska vi bara bearbeta vädergudarna. En perfekt avslutning på en kalasbra hjärtedag. Några tårar, många skratt, många leenden och nånga pussar.

Vaknade upp bredvid min Älskling i morse och det var som vanligt helt underbart. Kollade på lite skidor och hade det mysigt innan han åkte iväg för att fixa bilen. Jag hare röjt här hemma och gjort mig en härlig kopp thé, eftersom jag köpte nytt igår :). Har läst in mig lite på uppsatsämnet som vi verkar ha bestämt oss för, och det verkar väldigt intressant. Nu ska jag förberede mig inför seminariet imorgon och sen kommer mamma och pappa med pizza innan det blir mellorepris med S. A lovely sunday med andra ord.


Även det här gjorde min helg :)

Massa massa vitt

Ojoj nu har det inte bloggats på riktigt länge. Veckorna har bestått av massa plugg, vilken ovanlighet :p. Linnea och jag har kämpat med PM3 och haft seminarium på det och sen har vi även kämpat tillsammans med Katrin och Emelie med PM2 och igår blev vi äntligen klara. Satt verkligen hela dagen igår och till sist fick vi balansräkningen att balansera. Har även haft underbara dagar med min Älskling, varit tillsammans i 5½ år och varit fästman&fästmö i ett halvår.

Gårdagen spenderades i skolan från tidig morgon till sen kväll. Kom hem och bytte snabbt om och mötte upp S för en lång walk i snön. Riktigt skönt att bara rensa huvudet lite. Sen hände det inte mycket mer den kvällen, somnade innan klockan var halv tio och då förstår man hur jobbig dagen var.

En extra bonus var iallafall att jag vaknade innan klockan ringde idag och det ger mig en tokigt lång dag att fylla med kompleterande plugg. Funderar på om jag ska ta mig till skolan och kopiera lite eller om jag sparar det tills imorgon, det visar sig. Ikväll blir det till att träffa Älsklingen och ha det riktigt mys, skönt ab. Precis som vi ska ha det i helgen :).

På lördag kommer min hästis hem för en tur på stan med mig :), lovely <3.

Så trött

Fredagseftermiddagen var precis så lugn och skön som jag ville ha de. Gjorde inte många knop och masade mig in i duschen strax innan 4. Sen blev det tillpiffning varvat med massa slappande innan jag hoppade på den kalla cykeln och trampade mig hem till Anna. Kom dit och mötten en frusen Jä utanför eftersom Anna inte svarade i telefonen och kunde komma och öppna. Till slut kom hon ner och vi fick komma in i värmen. Började kvällen med att dricka "schlabedang" och vänta på Fia. Anna gjorde paj och vi snackade en massa. Sen kom Fia och kvällen kunde fortsätta :). Den blev mat i härligt sällskap, gott att dricka, halvnyttig efterrätt och en relativt tidig kväll. Kom hem och kunde inte somna även fast jag var så tokigt trött.

Vaknade för tidigt i går morse, helt sjukt att jag inte kan sova mer trotts att jag är så trött att jag bara vill dö. Intog min plats i soffan och gjorde frukost och sen spenderade jag min lördag där. Tanken var att jag skulle ha pluggat men ingen sömn ger ingen ork. Pratade lite med Älsklingen när de hade börjat vakna till liv på kryssningen, bortamatcher och hemmamatcher hit och dit :p. Mammsen kom och hämtade mig på eftermiddagen och jag fick komma hem och bli ompysslad. God mat och härligt avslappnat. Åkte hem till S och spenderade kvällen där med henne och E, kollade körslaget och Mamma Mia. En perfekt uppladdning för det som börjar nästa helg :), Melodifestivalen. Kom hem och ögonen gick i kors av trötthet men de ville ändå inte gå igen. Att det ska vara så svårt att somna när det är det enda man vill göra.

Vaknade för tidigt för att vara helg i morse igen. Är fortfarande sjukt trött men de vill sig verkligen inte. Har spenderat morgonen i soffan med att försöka vila lite, dricka morgonsmoothie och kolla på slalom/super g. Resten av dagen kommer att spenderas här innan vi ska hem till svärfamiljen och fira en massa födelsedagar och efter det blir det handboll för att kolla på FiaLotta :). Ikväll ska jag gå och lägga mig extremttidigt för jag måste vara pigg imorgon, så är det bara.

RSS 2.0